Skip to content

Recruitment & Employer Branding Afstudeerstage

Rotterdam, NetherlandsHuman Resources

Life @ VI Company

Bereik de juiste kandidaten op de juiste manier en combineer in je stage recruitment met (digital) marketing.


VI Company bouwt web apps en software voor grote organisaties in het financiële domein. Met een focus op beleggen en vermogensbeheer. En gelukkig heerst de grijze pakken-cultuur hier allang niet meer en is het stof van deze industrie afgeveegd. Dus trek gerust die sneakers aan en sta(m)p in de wereld van recruitment en marketing.


Wat ga je doen tijdens je afstudeerstage?

De arbeidsmarkt is momenteel oververhit (zeg maar gerust: staat in brand) en dat maakt recruitment uitdagend. Wij houden bij VI niet van brandjes blussen, nemen recruitment serieus en zorgen ervoor dat de vonk met nieuwe collega’s op de juiste manier overslaat. Dit betekent: focus op ons Employer Brand en het op de juiste manier vermarkten van onze (onderscheidende, beloofd!) propositie. Zowel online als offline. En daar kunnen we jouw hulp en onderzoek goed bij gebruiken. Concreet? Hier komen de bullets:

 • Je wordt ondergedompeld in de wereld van FinTech, recruitment en employer branding en zoekt naar de juiste manier om de juiste kandidaat te bereiken.
 • Je zet je creatieve brein in en denkt mee aan innovatieve manieren en content om potentiële collega’s te bereiken, zowel online als offline.
 • Je wordt de 4e collega van het People Team en denkt mee over manieren om het nog leuker te maken voor VI’ers op (en buiten) de werkvloer.
 • Je doet onderzoek naar een recruitment marketing thema. Denk aan een brand audit, of cultuuronderzoek. Wij denken graag met je mee.


Je eindresultaat wordt een afgerond onderzoek wat voldoet aan de richtlijnen van je opleiding. Het belangrijkst is dat we samen trots zijn op wat je bereikt hebt aan het eind van je stage. Je gaat je niet alleen voelen, want je hebt een vaste stagebegeleider en wordt volwaardig onderdeel van het People Team.


5 vinkjes die wij zetten

 • Een stagevergoeding van €500 per maand o.b.v. 40 uur per week. Daarnaast een eigen laptop en werkplek. Vanuit ons kantoor naast Rotterdam CS.
 • De kans om het werkgeversmerk van VI Company verder op te bouwen en (veel) nieuwe collega’s te verwelkomen.
 • Een vaste stagebegeleider, ontwikkelingsgesprekken en een stage in een omgeving waar je niet zomaar aan je lot wordt overgelaten.
 • Een omgeving met korte lijnen en een learn-from-your-peers setting. Ontwikkeling is belangrijk en dat wordt gestimuleerd.
 • Dagelijks verzorgde lunch, wekelijkse borrels, bedrijfsuitjes, in-house massages, gaming rooms (Mario Kart fan?) en een actieve feestcommissie.

5 vinkjes die jij zet

 • Je zit in de afrondende fase van jouw HBO of BSc in de richting van Human Resources, Bedrijfskunde, Marketing, of Hotelschool.
 • Je bent geïnteresseerd in de arbeidsmarkt anno 2023 en recruitment marketing, trends en ontwikkelingen die hier spelen.
 • Je bent hospitality-minded en ergert je aan een brakke candidate experience. Standaard content en processen? Wat jou betreft niet.
 • Je bent nieuwsgierig. Als je iets niet begrijpt of vastloopt, ga je op onderzoek uit (maar kun je ook altijd terugvallen op ons hoor #alwaysheretohelp).
 • Jouw persoonlijkheid! Wij zoeken niet zozeer naar een culture fit, maar meer naar een culture add-on.


Startdatum: per augustus of september 2023.

Deadline sollicitaties: juni 2023


Team up!

Klinkt dit voor jou als een interessante stage? Solliciteer dan direct via dit platform, mail naar hr@vicompany.nl of WhatsApp/bel met Wico via 0643253715. Ook als je nog vragen hebt, helpen wij je graag verder. Wie weet tot snel :-)

Our Process

Welcome👋

30-minute digital call with HR to get to know each other.

Meet the team🤸‍♀️

Chat with the team lead and a colleague, to dive deeper into your skills.

Case🎮

Business Case or Technical Assignment, to be prepared at home.

Final interview🏆

Meet the CEO, and discuss your case results with the team lead.

What are VI'ers doing, besides working on big FinTech projects?